Spåra ditt paket

Oxygenal 1000ml

Desinfektionsmedel 6% Väteperoxid, används till tandunit

KaVo OXYGENAL 6

KaVo OXYGENAL 6 är ett desinfektionsmedel som i kombination med särskild desinfektionsanläggning i KaVo behandlingsutrustningar används för att öka vattenkvalitén genom att hämma förekomst och uppkomst av alger och bakterier. Det verksamma ämnet är väteperoxid och utgör 6% av vätskevolymen i flaskan.

Systemet fungerar så att OXYGENAL 6 kontinuerligt tillsätts allt vatten som patienten kan tänkas komma i kontakt med, d.v.s. instrumentspray, vatten från 3-funktionssprutan och glaspåfyllningen. Doseringen sker proportionerligt mot förbrukad vattenmängd och i en koncentration som har effekt på alger och bakterier, men är samtidigt helt ofarligt för patienten.

Även om behandlingsutrustningen har desinfektionsanläggning ska man alltid börja med att spola genom vattenkanalerna så snart utrustningen tas i drift efter en tids uppehåll.

Vissa utrustningar kan kompletteras med en särskild tillsats för intensivdesinfektion, vilket innebär att genomspolningen automatiseras under det att koncentrationen av desinfektionsmedel ökas.

OXYGENAL 6 bildar vatten och syre när det släpps ut i avloppet.

OXYGENAL 6 levereras i flaska om 1 liter.

Artikelnr 447560 Kategorier ,

Beställningsvara

Offertförfrågan